Ποιοι είμαστε

Τι είναι το muzike;

Το muzike. family conceρts είναι μια σειρά από φιλικές προς την οικογένεια συναυλίες, για ενήλικες που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί με τα παιδιά τους ακούγοντας ζωντανή μουσική.

Σε διάφορους χώρους της πόλης, μια φορά το μήνα, με διαφορετικό καλεσμένο καλλιτέχνη κάθε φορά, οι οικογένειες απολαμβάνουν χρόνο μαζί, χωρίς να προβληματιστούν για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που συναντά κανείς έχοντας μικρό παιδί ή βρέφος σε μια αίθουσα συναυλιών. Κάθε συνάντηση και διαφορετικό μέρος, κάθε συνάντηση και διαφορετική μουσική εμπειρία.

Τα παιδιά μπορούν να κλάψουν, να γελάσουν, να θηλάσουν, να εκφραστούν όπως αισθάνονται. Οι καλλιτέχνες είναι έτοιμοι να δεχτούν την περιέργεια των μικρών ακροατών και οι χώροι είναι ασφαλείς ώστε τα παιδιά να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεση, τις ανάγκες, και τη φαντασία τους.

Με το muzike. family conceρts δημιουργούμε χώρους και καταστάσεις στις οποίες ενήλικες και παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια συναυλία χωρίς τα γνωστά όρια των πολιτιστικών θεσμών. Παράλληλα τα μωρά να εκτεθούν άφοβα σε μουσικά όργανα και καλλιτεχνικά έργα από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους.

Το muzike. family conceρts είναι μια αρχή για να διευρυνθούν οι επιλογές των ανθρώπων με παιδιά στην πόλη μας.

Βρείτε όλες τις συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, καθώς και αυτές που έρχονται.

Πώς ξεκίνησαν τα family conceρts;

Η ομάδα του muzike δημιουργήθηκε το 2017 έχοντας ως όραμα να διοργανώνει συναυλίες για όλη την οικογένεια. Η ιδέα ήρθε στη Λένα όταν έγινε μητέρα και συνειδητοποίησε πόσο δύσκολο ήταν να συνεχίσει να περνάει ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο της πηγαίνοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, μαζί με το σύντροφό της και την τότε ενός έτους κόρη τους. Οι περισσότεροι χώροι συναυλιών δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μικρά παιδιά, φοβούμενοι ότι μπορεί να κλάψουν ή να φωνάξουν και να χαλάσουν την ατμόσφαιρα ή να δυσαρεστήσουν τους υπόλοιπους θεατές/ακροατές.
Αυτή την ιδέα της, η Λένα τη μοιράστηκε με τη φίλη της Sara, η οποία από την αρχή θέλησε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και έτσι δημιούργησαν παρέα το muzike. family conceρts.

Μουσική για όλα τα παιδιά

Αν και οι συναυλίες έχουν εισιτήριο, σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να τις στηρίξετε αλλά θέλετε να παρευρεθείτε σε αυτές, μη διστάσετε να το επικοινωνήσετε καθώς βασικό πιστεύω της ομάδας είναι πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ισότιμη ευκαιρία στη διασκέδαση μέσω της τέχνης.

muzike. family conceρts συναυλία experimental piano

Η ομάδα

Λένα Μοσχά

Η Λένα είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ). Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους και σκηνοθέτες, σε έργα που έχουν προσκληθεί από φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Athens Biennale, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, η Kunsthalle Athena, το Ηρώδειο, το REMAP, το M.I.R festival, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Mousson festival. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται κινησιολογικά τις παραστάσεις του Μικρού Βορρά στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα είναι στενή συνεργάτης του χορογράφου Κώστα Τσιούκα στην Αθήνα.

Sara Kuhnt

Η Sara είναι Cultural Manager και Digital Marketing Specialist. Γεννημένη στο Αμβούργο, σπούδασε Cultural Studies / Θεωρία της Τέχνης στο Χίλντεσχαϊμ και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 2016. Στη Γερμανία εργάστηκε πρόσφατα ως project manager στο Stadtkuratorin Hamburg (τέχνη στο δημόσιο χώρο του Αμβούργου) ενώ έχει εργαστεί σε διάφορους θεσμούς της τέχνης και του πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Θεσσαλονίκη εργάζεται από το 2017 ως επαγγελματίας στο χώρο του Digital Marketing ενώ παρακολουθεί και συνδιοργανώνει πολιτιστικά project όπως το muzike.

Τι λένε για εμάς

“Το muzike. family concept είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά αγαπημένες μουσικές,να δούμε από κοντά μουσικά όργανα και νέους καλλιτέχνες και όλα αυτά μαζί με τα παιδιά μας. Κάθε μας εμπειρία μαζί σας είναι ξεχωριστή. Ευχαριστούμε!”

“Περνάμε κάθε φορά καταπληκτικά και οι χώροι είναι υπέροχοι. Σαν να ανακαλύπτουμε την πόλη μας από την αρχή!!”

“Όλη η ιδέα και η υλοποίησή της είναι απίστευτα όμορφη και πρωτοποριακή. Πολλά συγχαρητήρια για τους μουσικούς που φέρνετε και τους χώρους που κλείνετε. Μπράβο!”

“Tο live που ήρθαμε ήταν φανταστικό!!! Περάσαμε υπέροχα οικογενειακώς!!! Τραγουδάμε συνέχεια στο σπίτι τα τραγούδια!”

“Θυμίζει events που γίνονται σε χώρες του εξωτερικού και μας αρέσει πολύ!”

“Μας κάνετε κάθε φορά να αισθανόμαστε φιλικά και άνετα, συγχαρητήρια για την ιδέα σας!”

“Υπέροχο για τα παιδικά αυτάκια αλλά και τα δικά μας!!! Είναι ωραίο να περνάς τα πρωινά σου χαλαρά με την οικογένεια με τρόπο τόσο διαφορετικό, ευχαριστούμε!!!”

“Simply amazing – fun family time.”

“Μια καταπληκτική ιδέα τέλεια υλοποιημένη!”

Διαβάστε περισσότερα για το muzike

Συνέντευξη στην Parallaxi, Νοέμβριος 2019

Συνέντευξη στις Πυγολαμπίδες, Φεβρουάριος 2018
 
Αν είστε από τον Τύπο και ενδιαφέρεστε να σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου για τις εκδηλώσεις μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.