Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike

Η Θεσσαλονίκη έχει αγαπήσει τα muzike και η παρέα όλο και μεγαλώνει. Για αυτό το λόγο οι συναυλίες κάθε μήνα διπλασιάζονται!
Το Φεβρουάριο στο Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike θα φιλοξενηθεί ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα. Ο Φώτης Σιώτας που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις (Βιολί-Τραγούδι), ο Γιώργος Φουντούκος (Κλασική Κιθάρα) και ο Σταμάτης Αναστόπουλος (Λαϊκή Κιθάρα-Τραγούδι) αποτελούν τους Κουζέν Καρτέλ. Οι τρεις μουσικοί προσεγγίζουν με εναλλακτική ενορχηστρωτική ματιά, τραγούδια και σκοπούς από το Ρεμπέτικο, την παραδοσιακή μουσική καθώς και σύγχρονες πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις. Το σχήμα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύει τον τελευταίο χρόνο: Τραγούδια πρωτοηχογραφημένα με μπουζούκι και άλλα όργανα θα ακουστούν παιγμένα από βιολί, δύο κιθάρες και δύο φωνές. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη συναυλία είναι ο «Κήπος» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Family Conceρt #15: Guitar / Violin / Voice muzike

Φώτης Σιώτας

Ο Φώτης Σιώτας είναι ένας από τους πιο σπουδαίους έλληνες μουσικούς, με μια διαδρομή η οποία ξεκίνησε κάποτε στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από εκατό δίσκους σαν βιολιστής, ενορχηστρωτής και τραγουδιστής, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τις συνεργασίες του με το Σωκράτη Μάλαμα, το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία. Πριν κατέβει στην Αθήνα, υπήρξε μέλος πολλών αγαπημένων συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως οι Ποδηλάτες, οι Boomstate, οι Επισκέπτες και οι Ευοί Ευάν. Μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη, είναι το ντουέτο Sancho 003 με το οποίο κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (We buy gold, MUZGA), ενώ το 2016 δημιούργησε το γκρουπ ΣΩΤΗΡΕΣ. Τον Δεκέμβριο 2019 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα», σε μουσική δική του και στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Φώτης Σιώτας

Γιώργος Φουντούκος

Ο Γιώργος Φουντούκος από το 1995 εργάζεται ως λαϊκός κιθαρίστας σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες ενώ έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά με πολυάριθμους γνωστούς τραγουδιστές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Κανά, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Λάκης Χαλκιάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Μπάμπης Γκολές και Μανώλης Πάππος. Παράλληλα, είναι μέλος σε flamenco και latin jazz σχηματα στην Αθήνα, ενώ έχει γράψει τη μουσική για την παράσταση «Κόντρα στην ελευθερία» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2019. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην παιδική θεατρική παράσταση «Το φτερωτό άλογο» στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

Γιώργος Φουντούκος

Σταμάτης Αναστόπουλος

Ο Σταμάτης Αναστόπουλος γεννήθηκε το 1988 και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στα 8 του χρόνια με τη Βυζαντινή Μουσική και το παραδοσιακό βιολί, με δάσκαλο το Γιώργο Μαρινάκη. Στη συνέχεια φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου και ως μαθητής συμμετείχε και διακρίθηκε στους διαγωνισμούς του Υπ. Παιδείας στο παραδοσιακό βιολί και το Δημοτικό Τραγούδι.
Σπούδασε στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να παίζει και Λαϊκή Κιθάρα και να τραγουδάει σε διάφορα ρεμπέτικα-λαϊκά σχήματα στην Αθήνα. Γράφει, επίσης, μουσική και στίχους για δικά του τραγούδια.

Σταμάτης Αναστόπουλος

Κήπος

Ο «Κήπος» είναι ένας πολύ όμορφος και ενεργά δραστήριος χώρος της Θεσσαλονίκης που φιλοξενεί εκδηλώσεις και σεμινάρια με ποικίλα θέματα. Μια υπέροχη ομάδα έφτιαξε αυτό το σύγχρονο και ζεστό μέρος, για να μπορεί να απολαμβάνει κανείς τις διαλέξεις με ένα τρόπο διαδραστικό, κατανοητό και ευχάριστο, που ενισχύει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση μεταξύ “’μαθητή” και “δασκάλου”, ομιλητή και ακροατή, ξεφεύγοντας από τα κλασσικά εκπαιδευτικά στερεότυπα.

Κήπος Σεμινάρια Θεσσαλονίκη

Book Your Seat

 

Oι θέσεις είναι περιορισμένες, η κράτηση είναι απαραίτητη.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Διάρκεια συναυλίας: 60’
Οι συναυλίες είναι family friendly και είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.